Svømmekroppen 2015!

Sentralt Ungdomsråd krever bedre svømmeundervisning for oslo ungdommen

«Det viktigste er ikke å se bra ut på stranda, men å overleve i vannet», sier Sigurd Log Røren, leder i Sentralt Ungdomsråd i Oslo. Ungdomsrådene i Oslo aksjonerte på onsdag for at bystyret ikke skal glemme svømmeundervisningen selv om sommeren er over. Kunnskapsløftet sier at alle barn skal være svømmedyktige etter fullført svømmeundervisning i 4.klasse. Likevel er det bare én av fire Oslobarn som kan svømme 25 meter.

«Nå som Bystyret skal behandle budsjettet, er det viktig at de husker svømmeundervisningen. Hvor mange må drukne før Bystyret tar ansvar?», spør Log Røren oppgitt. Hele tre av fire Oslobarn kan ikke svømme 25 meter eller mer, selv etter fullført svømmeundervisning i 4. klasse. Disse tallene forteller at Kunnskapsløftet ikke holder mål.

På grunnlag av de skremmende tallene arrangerte Sentralt Ungdomsråd i Oslo(SUR), onsdag 24. september, en aksjon for en drastisk økning i antall svømmetimer i Osloskolen.

«Vi vil ha svømmeundervisning nå!» krevde en stor gjeng ungdommer på Egertorget i Karl Johan. Ungdommene synes det er viktig at bystyret prioriterer svømmeundervisningen i Osloskolen i budsjettet for 2015.

Det er planlagt en dobling av obligatorisk svømmeundervisning i Bademeldingen, men for at dette skal kunne gjennomføres må det tildeles flere midler til svømmeundervisningen i budsjettet for nyåret. Sentralt Ungdomsråd i Oslo ønsker å vektlegge hvor viktig det er at politikerne ikke glemmer løftet deres og at denne økningen faktisk finner sted.

«Svømmeundervisningen må prioriteres om vinteren slik at alle kan være klare til å svømme når sommeren kommer», understreker Log Røren på aksjonen. «Mange unge fokuserer i dag på hvordan man kan se best mulig ut på stranda, men er dette virkelig det man skal ha fokus på når såpass mange ikke engang kan svømme 25 meter?», sier SUR-lederen.

#Svømmekroppen2015 er hashtagen SUR bruker på sosiale medier for denne aksjonen om bedre svømmeundervisning.

«Det er mye snakk om #Sommerkroppen2015, men burde vi ikke heller fokusere på #Svømmekroppen2015?» forklarer Log Røren

Tilbake til toppen

Print ut denne siden