Ungdom og helsesøstre i fakkeltog for en bedre skolehelsetjeneste!

- Når ungdom skal besøke helsesøster skjer det alt for ofte at de møter en lukket dør, sier Sigurd Log Røren, leder i Sentralt Ungdomsråd i Oslo (SUR). I dag arrangerte SUR et fakkeltog for en bedre skolehelsetjeneste. Over 50 ungdom og helsesøstre stilte i toget.

I dag er det i snitt over 1000 elever per helsesøster i skolehelsetjenesten. For å løse det, foreslår byrådet i sitt budsjettforslag å styrke skolehelsetjenesten med 21 mill. gjennom å øke fordelingsnøkkelen. I praksis er det kun en oppfordring til bydelene om å satse på skolehelsetjeneste.

– Bydelene må kutte rundt 200 millioner kroner og må derfor gjennom harde prioriteringer. Det er ikke usannsynlig at det kommer til å kuttes i helsesøsterstillinger eller lignende, sa Log Røren i sin appell utenfor Rådhuset.

Elevorganisasjonen i Oslo og Norsk sykepleierforbund deltok også. Marius Haugstad holdt appell for Elevorganisasjonen og Line Orlund holdt appell for Norsk Sykepleierforbund i Oslo. Ungdommen og helsesøstrene er enige om sitt juleønske til politikerne: Flere helsesøstere.

– Har du et problem på torsdag? Too bad, helsesøster er ikke tilbake før tirsdag. Ingen velger når de skal være syke, og jeg grøsser når jeg tenker på hvor mange elever som bestemmer seg for å oppsøke hjelp, men møter en lukket dør, sier Marius Haugstad om hverdagen som er en realitet for mange ungdom i Oslo i dag.

Aksjonen ble avsluttet med at alle sto i Borggården utenfor rådhuset og  ropte «Hva vil vi ha? Helsesøstre! Når vil vi ha det? Nå!»

 

 

Tilbake til toppen

Print ut denne siden